De zes persoonlijkheidstypes

De zes persoonlijkheidstypes

Elk van ons heeft de behoefte om waarden en normen te waarderen zoals de Doorzetter; heeft iets van de spontaniteit van een Rebel; heeft de warmte en zachtmoedigheid van een Harmonizer; heeft het vermogen om logisch te redeneren als een Gestructureerde Denker; kan genieten van het nemen van risico's als een Promotor en heeft iets van de kalmte en verbeeldingskracht van de Dromer.

In PCM praten we daarom niet over 'types van mensen' maar 'types in mensen'. Weliswaar heeft elk van ons één of twee persoonlijkheidstypes die meer zichtbaar zijn in ons dan in anderen.


De Gestructureerde Denker

De Gestructureerde Denker is meer resultaatgericht (feiten, cijfers, data en erkenning daarvan), is praktisch ingesteld en staat meer open voor zakelijke relaties.

Lees er meer over


De Rebel

De Rebel heeft oog voor de grote lijnen, is spontaan, maar bovendien makkelijker te verleiden en is eerder geïnteresseerd in humor en spel.

Lees er meer over


De Harmoniser

De Harmoniser is mensgericht, harmonieus en verzorgd. Hij of zij is is voornamelijk gericht op het opbouwen en erkennen van persoonlijke relaties.

Lees er meer over

De Dromer

De Dromer is vaker inactief, wil en moet regelmatig alleen zijn, zoekt naar duidelijke instructies, mijdt risico's en wil een intellectuele relatie.

Lees er meer over


De Doorzetter

De Doorzetter is gericht op normen, waarden en resultaat en stuurt aan op een relatie gebaseerd op respect.

Lees er meer over


De Promoter

De Promotor is eerder impulsief en neemt risico's, wil enkel de grote lijnen, opwinding en actiegerichte relaties.

Lees er meer over


Inschrijven voor een workshop? Doe het vandaag nog!