Edwin Hantson

Gecertificeerd trainer PCM

Edwin Hantson (1953, Ronse) is verpleegaspirant, filosoof en moralist en doctor op proefschrift over hypnotische communicatie. Edwin was enkele jaren leraar en van 1981 tot 1994 directeur van het Instituut voor studie en communicatie. Hij was begin jaren 90 al betrokken bij introductie en vroege verspreiding van PCM in België en verzorgde trainingen voor industriële en dienstverlenende bedrijven in Vlaanderen en Nederland. Edwin is sinds 2006 directeur van de Pedagogische Begeleidingsdienst van de stad Gent en bijzonder actief bezig met de introductie van PCM in het onderwijs.

Edwin doceerde PCM als hogeschooldocent in Nederlandse hoger beroepsonderwijs bij de Pedagogisch Technische Hogeschool Nederland; de Hogeschool voor Marketing Management, de International Business Management Studies. Tevens verzorgde Edwin ook PCM opleidingen in Europese en Aziatische programma's voor leidinggevenden en coaches in verschillende ministeries van Onderwijs.

Edwin heeft een grote expertise in het ontwerpen en verzorgen van vormingen in management en communicatie op maat van organisaties. Als consultant en projectleider in meer dan 15 landen is hij vertrouwd met samenwerking op hoog niveau rond verandering in onderwijs en overheid. Hij werkt samen met hogescholen en universiteiten in Vlaanderen en Spanje op het vlak van onderzoek omtrent PCM. Hij verrichte onderzoek naar jobprofielen en bereidt een publicatie voor over de persoonlijkheid van de school. Edwin is gecertificeerd PCM-trainer en professioneel assessor bij rekrutering.

Edwin Hantson is een flamboyante entertainer met veel levenservaring. Hij verzorgt samen met Marie Claire Van de Velde goed gestructureerde, effectieve en efficiënte trainingen en open opleidingen of maatwerk. Hun trainingen zijn bijzonder actief en interactief en ze gebruiken een relevante en attractieve mix van werkvormen.

Edwin: “Ik heb PCM in '92 leren kennen en het is mijn favoriete model geworden. Het is gebaseerd op waarneming en grondige statistische analyse. Het helpt echt om mensen dichter bij elkaar te brengen, conflicten te voorkomen en samen meer resultaten te halen. Ik verheug me erover dat dit model doordringt in steeds meer professionele contexten waar communicatie van vitaal belang is. Ik heb een vijfhonderdtal mensen getraind en de grote meerderheid is zeer enthousiast om dit model te leren kennen en gebruiken.”

Process Step1