Nieuws

De zaakvoerders Claire en Edwin.

PCM basistraining

Je kan hier registreren voor een PCM basistraining workshop. Zodra wij het voorschot ontvangen hebben ben je ingeschreven. Geef duidelijk aan welke workshop je wil bijwonen. Het aantal plaatsen in een workshop is beperkt!

Twee dagen gespreid in november van 9:00 tot 17:00
  • Zaterdag 10 november 2018, eerste trainingsdag (sessies 1+2)
  • Vrijdag 23 november 2018, tweede trainingsdag (sessies 3+4)
Twee dagen aaneensluitend in december van 9:00 tot 17:00
  • Woensdag 19 december 2018, eerste trainingsdag (sessies 1+2)
  • Donderdag 20 december 2018, tweede trainingsdag (sessies 3+4)

Je kan beslissen om een volledige training te volgen (sessies 1+2+3+4) in eenzelfde maand, of naargelang je agenda de eerste trainingsdag in november (sessies 1+2) en de tweede trainingsdag (sessies 3+4) in december.

De volledige PCM basistraining kost per persoon €750 voor je persoonlijk PCM-profiel, sessies 1+2 (= eerste trainingsdag), sessies 3+4 (= tweede trainingsdag), het didactisch materiaal (print van de presentatie en de syllabus van 90 blz.), lichte lunch en catering tijdens de pauzes. Voor bepaalde doelgroepen zijn kortingen mogelijk. Op de prijzen is geen BTW van toepassing.

Voor meer informatie, neem rechtstreeks contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via het registratieformulier.
PCM verdiepingstraining

Als je één van de vele deelnemers aan een vroegere PCM basistraining bent, dan kan je op 15 december 2018 een boeiende PCM verdiepingstraining volgen. Meer informatie volgt nog.


We houden ook op regelmatige basis gratis kennismakingsavonden met PCM. Hou deze pagina in de gaten!


Nieuw boek: Persoonlijkheid en (de)motivatie van kinderen en jongeren - Theorie, praktijk en onderzoek van Process Communication Model

Claire en Edwin zijn als gecertificeerde PCM-trainers co-auteurs van verschillende bijdragen in een nieuw boek over het gebruik van PCM in het onderwijs. O.a. de volgende bijdragen zijn van hun hand: "De bouwstenen van het Process Communication Model” en “Hoe onderbouwd is het PCM-model?”

Het boek werd voorgesteld tijdens een persconferentie op 30 september 2015, en de officiële boeklancering vond plaats tijdens het Onderwijscafé & netwerkdag PCM op 1 oktober 2015 te Gent.

Via een vraag in het contactformulier ontvangt u van ons meer details over dit boek.

Een interessant artikel over het gebruik van PCM voor onderwijs over techniek is "Wees een genie met communicatie" (PDF).


Waarom een PCM workshop bij ons volgen?

Managers en professionals in bedrijven en organisaties praten uren per dag met collega's en klanten. Communicatie is de laatste honderd jaar multimediaal geworden en afgestemd op doelgroepen. Nog steeds echter spreken we de belangrijkste woorden tot één enkele of enkele belangrijke anderen uit, thuis en op ons werk, rechtstreeks of via de telefoon of een korte bericht.
In tweegesprekken, op vergaderingen en overleg in kleine groepen of via een sms raken we betrokken, voelen we ons ofwel aangesproken of worden we gedemotiveerd. Goede gesprekken en berichtjes zijn goud waard en engageren de ander. Iedereen kan ze leren voeren of schrijven.
PCM, Process Communication Model, is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog dr.Taibi Kahler. In essentie is het een wetenschappelijk onderbouwde methode om interpersoonlijke communicatie te verbeteren gebaseerd op het persoonlijkheidstype van de mensen die communiceren. Daarvoor is kennis van de persoonlijkheid van zichzelf en de ander nodig en het zich afstemmen op de perceptie en het kanaal van de andere. In excellente interpersoonlijke communicatie stemt men zich af op de perceptie en het kanaal van de ander.
In de opleiding process communicatie leer je passende deuren te gebruiken om te connecteren met de ander en leert men ouderlijke en kinderlijke overdrijvingen en "maskers" vermijden en aldus tot authentieke heen- en weer omgang te komen.
Het process communicatie Model (PCM) omvat een test die de deelnemers een persoonlijkheidshuis, statistische toelichting en gepersonaliseerd boekje met adviezen voor communicatie in het persoonlijk en professioneel leven.

Wij geloven in samenwerken op een win-win basis.
We zijn 2 ervaren en didactisch zeer goed onderlegde gecertificeerde PCM trainers. Omdat we geloven in samenwerken, bieden we als duo trainers de opleidingen aan. We hebben elk een zeer verschillende achtergrond en persoonlijkheidstype, en gebruiken dit om een gevarieerde training te verzorgen, gebruik makend van actuele didactische werkvormen. We geloven dat je niet steeds het wiel opnieuw hoeft uit te vinden en maken graag gebruik van bestaande kennis en ervaring, gecombineerd met onze nieuwsgierige blik. Vertel ons waar jou organisatie al veel ervaring mee heeft, en naar wat je op zoek bent. We delen onze kennis , en zo maken we maximaal gebruik van wat er is en bouwen we verder aan de toepassing van PCM in verschillende sectoren. Bent u geïnteresseerd om ook met PCM te werken? Of met ons samen te werken? Neem dan contact met ons op. Wij onderzoeken graag de mogelijkheden voor een effectieve en inspirerende samenwerking.