Nieuws

De zaakvoerders Claire en Edwin.TWEEDAAGSE PCM-TRAINING IN CORONA-TIJDEN

OPGELET: Door de coronavirus-crisis worden er op korte termijn geen trainingen met open inschrijvingen meer gepland. Wanneer je met een groep van 6 à 8 personen bent (collega's, vrienden, familie), die een tweedaagse PCM-training willen volgen, plannen we dat in overleg met jou op een coronavirus-veilige manier in.

De tweedaagse PCM-training omvat het volgende:

Dag 1 sessie 1  Dag 1 sessie 2
Contactpercepties observeren  Interactiestijlen - managementstijlen
Zes persoonlijkheidstypes  Communicatiekanalen
Sterke karaktereigenschappen  Omgevingsvoorkeuren
Uw persoonlijk profiel  Psychologische behoeften
  
Dag 2 sessie 1  Dag 2 sessie 2
Toepassing gouden regel communicatie  Sequenties van stress
Miscommunicatie  Verbinding maken
Indicaties van stress – drivers en maskers  Actieplan voor uw communicatie
Herkennen miscommunicatie en stress  Interventiestrategieën
Motiveren  Afsluiting en evaluatie

Een trainingsdag duurt van 9:00 u tot 17:00 u en heeft in de regel in Gent plaats. Bij talrijke inschrijvingen vanuit een andere regio kiezen we graag een andere locatie.

Naast een samenvattende beschrijving (2 blz.) van je persoonlijkheidsstructuur ontvang je een grondiger assessment met praktische raadgevingen voor je persoonlijk en professioneel leven (35 blz.). Het didactisch materiaal omvat een afdruk van de volledige presentatie en de syllabus met kernbegrippen van 90 blz. en en talrijke samenvattende tools (memokaart, kanalen-kaartjes, …).

We leren je onze communicatiemethode aan gebruikmakend van je eigen verstrekt communicatiemateriaal: je kan optioneel je eigen e-mails, sms, een video met een zelfintroductie, tijdens de training analyseren en aanpassen zodat je effectiever leert communiceren met verschillende persoonlijkheden. Door dit in groep te doen kan je maximaal leren om de verschillende persoonlijkheden binnen de groep te herkennen en er gericht mee te communiceren. De training is zodanig opgebouwd dat de deelnemers leren nadenken over hun eigen persoonlijkheidsstructuur en die van anderen leren begrijpen om zo beter te communiceren. Na de training ben je competent om effectiever te communiceren met verschillende persoonlijkheidstypes, ook onder stress.

Je zal je niet vervelen! We gebruiken een waaier aan actieve en interactieve didactische werkvormen, maken filmpjes, doen oefeningen voor persoonlijke reflectie, gebruiken checklists, memocards, visuals, en leuke spelletjes en verrassingen, allen gericht op het versterken en beleven van uw communicatieve power.

Bij elke trainingsdag zijn een lichte lunch en catering tijdens de pauzes inbegrepen.

De tweedaagse PCM-training wordt u aangeboden aan 750 euro per persoon. U ontvangt een certificaat van deelname.

Na het volgen van een PCM training, kunnen we je ook nog persoonlijke feedback en coaching aanbieden, we maken je daarvoor graag een voorstel. Iedereen die PCM volgde bij ons wordt ook uitgenodigd tot de PCM opvolgmomenten waar we op regelmatige basis uw PCM kennis herhalen en verdiepen of belangwekkende nieuwe ontwikkeling aanleren.

Voor meer informatie over de trainingen, neem rechtstreeks contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


We houden ook op regelmatige basis gratis kennismakingsavonden met PCM. Hou deze pagina in de gaten!


Nieuw boek: Persoonlijkheid en (de)motivatie van kinderen en jongeren - Theorie, praktijk en onderzoek van Process Communication Model

Claire en Edwin zijn als gecertificeerde PCM-trainers co-auteurs van verschillende bijdragen in een nieuw boek over het gebruik van PCM in het onderwijs. O.a. de volgende bijdragen zijn van hun hand: "De bouwstenen van het Process Communication Model” en “Hoe onderbouwd is het PCM-model?”

Het boek werd voorgesteld tijdens een persconferentie op 30 september 2015, en de officiële boeklancering vond plaats tijdens het Onderwijscafé & netwerkdag PCM op 1 oktober 2015 te Gent.

Via een vraag in het contactformulier ontvangt u van ons meer details over dit boek.

Een interessant artikel over het gebruik van PCM voor onderwijs over techniek is "Wees een genie met communicatie" (PDF).


Waarom een PCM workshop bij ons volgen?

Managers en professionals in bedrijven en organisaties praten uren per dag met collega's en klanten. Communicatie is de laatste honderd jaar multimediaal geworden en afgestemd op doelgroepen. Nog steeds echter spreken we de belangrijkste woorden tot één enkele of enkele belangrijke anderen uit, thuis en op ons werk, rechtstreeks of via de telefoon of een korte bericht.
In tweegesprekken, op vergaderingen en overleg in kleine groepen of via een sms raken we betrokken, voelen we ons ofwel aangesproken of worden we gedemotiveerd. Goede gesprekken en berichtjes zijn goud waard en engageren de ander. Iedereen kan ze leren voeren of schrijven.
PCM, Process Communication Model, is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog dr.Taibi Kahler. In essentie is het een wetenschappelijk onderbouwde methode om interpersoonlijke communicatie te verbeteren gebaseerd op het persoonlijkheidstype van de mensen die communiceren. Daarvoor is kennis van de persoonlijkheid van zichzelf en de ander nodig en het zich afstemmen op de perceptie en het kanaal van de andere. In excellente interpersoonlijke communicatie stemt men zich af op de perceptie en het kanaal van de ander.
In de opleiding process communicatie leer je passende deuren te gebruiken om te connecteren met de ander en leert men ouderlijke en kinderlijke overdrijvingen en "maskers" vermijden en aldus tot authentieke heen- en weer omgang te komen.
Het process communicatie Model (PCM) omvat een test die de deelnemers een persoonlijkheidshuis, statistische toelichting en gepersonaliseerd boekje met adviezen voor communicatie in het persoonlijk en professioneel leven.

Wij geloven in samenwerken op een win-win basis.
We zijn 2 ervaren en didactisch zeer goed onderlegde gecertificeerde PCM trainers. Omdat we geloven in samenwerken, bieden we als duo trainers de opleidingen aan. We hebben elk een zeer verschillende achtergrond en persoonlijkheidstype, en gebruiken dit om een gevarieerde training te verzorgen, gebruik makend van actuele didactische werkvormen. We geloven dat je niet steeds het wiel opnieuw hoeft uit te vinden en maken graag gebruik van bestaande kennis en ervaring, gecombineerd met onze nieuwsgierige blik. Vertel ons waar jou organisatie al veel ervaring mee heeft, en naar wat je op zoek bent. We delen onze kennis , en zo maken we maximaal gebruik van wat er is en bouwen we verder aan de toepassing van PCM in verschillende sectoren. Bent u geïnteresseerd om ook met PCM te werken? Of met ons samen te werken? Neem dan contact met ons op. Wij onderzoeken graag de mogelijkheden voor een effectieve en inspirerende samenwerking.