Nieuws

De zaakvoerders Claire en Edwin.PCM TRAININGEN NAJAAR 2019

Je kan hier registreren voor een tweedaagse PCM basistraining (sessies 1, 2, 3, 4) of een driedaagse training PCM verdieping (zes sessies). Geef duidelijk aan welke workshop je wil bijwonen. Het aantal plaatsen in een workshop is beperkt!

September-oktober: tweedaagse training - sessies in te plannen volgens uw agenda:
  • Maandag 16 september 2019, eerste trainingsdag (sessies 1+2)
  • Maandag 23 september 2019, tweede trainingsdag (sessies 3+4)
  • Maandag 7 oktober 2019, eerste trainingsdag (sessies 1+2)
  • Dinsdag 15 oktober 2019, tweede trainingsdag (sessies 3+4)

November-december: driedaagse training
  • Dinsdag 19 november 2019, eerste trainingsdag (sessies 1+2)
  • Woensdag 20 november 2019, tweede trainingsdag (sessies 3+4)
  • Dinsdag 3 december 2019, derde trainingsdag (sessies 5+6, sluit ook aan op de tweedaagse training van september of de tweedaagse training van oktober)

Een trainingsdag duurt van 9:00 u tot 17:00 u en heeft in de regel in Gent plaats. Bij talrijke inschrijvingen vanuit een andere regio kiezen we graag een andere locatie. Je kan beslissen om een volledige training aaneensluitend te volgen, of naargelang je agenda de dagen in te plannen.

Naast een samenvattende beschrijving (2 blz.) van je persoonlijkheidsstructuur ontvang je een grondiger assessment met praktische raadgevingen voor je persoonlijk en professioneel leven (35 blz.).

Bij de tweedaagse training omvat het didactisch materiaal een afdruk van de volledige presentatie en de syllabus met kernbegrippen van 90 blz. en en talrijke samenvattende tools (memokaart, kanalen-kaartjes…), bij de derde trainingsdag ontvang je een bijkomende syllabus Motiveren en conflictmanagement van 70 blz.

We leren je onze communicatiemethode aan gebruikmakend van je eigen verstrekt communicatiemateriaal: je kan optioneel je eigen e-mails, sms, een video met een zelfintroductie, tijdens de training analyseren en aanpassen zodat je effectiever leert communiceren met verschillende persoonlijkheden.

Bij elke trainingsdag zijn een lichte lunch en catering tijdens de pauzes inbegrepen.

Je kan inschrijven voor de tweedaagse training en later beslissen om de derde dag te volgen, of vanaf de eerste inschrijving de driedaagse training nemen.

De tweedaagse PCM training wordt u aangeboden aan 750 euro per persoon, de driedaagse PCM training aan 1000 euro per persoon, er is geen BTW van toepassing.

Voor meer informatie over de trainingen, neem rechtstreeks contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


We houden ook op regelmatige basis gratis kennismakingsavonden met PCM. Hou deze pagina in de gaten!


Nieuw boek: Persoonlijkheid en (de)motivatie van kinderen en jongeren - Theorie, praktijk en onderzoek van Process Communication Model

Claire en Edwin zijn als gecertificeerde PCM-trainers co-auteurs van verschillende bijdragen in een nieuw boek over het gebruik van PCM in het onderwijs. O.a. de volgende bijdragen zijn van hun hand: "De bouwstenen van het Process Communication Model” en “Hoe onderbouwd is het PCM-model?”

Het boek werd voorgesteld tijdens een persconferentie op 30 september 2015, en de officiële boeklancering vond plaats tijdens het Onderwijscafé & netwerkdag PCM op 1 oktober 2015 te Gent.

Via een vraag in het contactformulier ontvangt u van ons meer details over dit boek.

Een interessant artikel over het gebruik van PCM voor onderwijs over techniek is "Wees een genie met communicatie" (PDF).


Waarom een PCM workshop bij ons volgen?

Managers en professionals in bedrijven en organisaties praten uren per dag met collega's en klanten. Communicatie is de laatste honderd jaar multimediaal geworden en afgestemd op doelgroepen. Nog steeds echter spreken we de belangrijkste woorden tot één enkele of enkele belangrijke anderen uit, thuis en op ons werk, rechtstreeks of via de telefoon of een korte bericht.
In tweegesprekken, op vergaderingen en overleg in kleine groepen of via een sms raken we betrokken, voelen we ons ofwel aangesproken of worden we gedemotiveerd. Goede gesprekken en berichtjes zijn goud waard en engageren de ander. Iedereen kan ze leren voeren of schrijven.
PCM, Process Communication Model, is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog dr.Taibi Kahler. In essentie is het een wetenschappelijk onderbouwde methode om interpersoonlijke communicatie te verbeteren gebaseerd op het persoonlijkheidstype van de mensen die communiceren. Daarvoor is kennis van de persoonlijkheid van zichzelf en de ander nodig en het zich afstemmen op de perceptie en het kanaal van de andere. In excellente interpersoonlijke communicatie stemt men zich af op de perceptie en het kanaal van de ander.
In de opleiding process communicatie leer je passende deuren te gebruiken om te connecteren met de ander en leert men ouderlijke en kinderlijke overdrijvingen en "maskers" vermijden en aldus tot authentieke heen- en weer omgang te komen.
Het process communicatie Model (PCM) omvat een test die de deelnemers een persoonlijkheidshuis, statistische toelichting en gepersonaliseerd boekje met adviezen voor communicatie in het persoonlijk en professioneel leven.

Wij geloven in samenwerken op een win-win basis.
We zijn 2 ervaren en didactisch zeer goed onderlegde gecertificeerde PCM trainers. Omdat we geloven in samenwerken, bieden we als duo trainers de opleidingen aan. We hebben elk een zeer verschillende achtergrond en persoonlijkheidstype, en gebruiken dit om een gevarieerde training te verzorgen, gebruik makend van actuele didactische werkvormen. We geloven dat je niet steeds het wiel opnieuw hoeft uit te vinden en maken graag gebruik van bestaande kennis en ervaring, gecombineerd met onze nieuwsgierige blik. Vertel ons waar jou organisatie al veel ervaring mee heeft, en naar wat je op zoek bent. We delen onze kennis , en zo maken we maximaal gebruik van wat er is en bouwen we verder aan de toepassing van PCM in verschillende sectoren. Bent u geïnteresseerd om ook met PCM te werken? Of met ons samen te werken? Neem dan contact met ons op. Wij onderzoeken graag de mogelijkheden voor een effectieve en inspirerende samenwerking.